Categories
Nieuwsbrief

Creëren van Momentum

Aan het begin van 2021 zien we gelukkig weer licht aan het einde van de Covid-tunnel. Bij het schrijven van deze wintereditie van de nieuwsbrief is de lockdown weliswaar verlengd, maar uit onze contacten blijkt desondanks dat de meeste ondernemers vooruit durven te kijken.

Voor Steven de Geest geldt dat hij een volgende stap richting zijn pensioen heeft gezet. Hij blijft op afstand aanwezig, maar is niet meer betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden van KHdGE. 

Onderzoek KHdGE
In 2010 heeft KHdGE, in samenwerking met Darts Business Development, haar visie op de toekomst van het accountantskantoor gepubliceerd. Op basis van een onderzoek onder kantoren, ondernemers en klanten, werd beschreven hoe het kantoor er in 2015 uit zou moeten zien. Dit jaar geven wij hier een nieuwe impuls aan. Het kan zijn dat wij u benaderen om uw visie te geven op uw kantoor en de branche als geheel in 2025.
 
Fusies en overnames
De fusie- en overnamemarkt heeft zich goed hersteld in de tweede helft van 2020, na een Corona-pauze in de eerste helft van het jaar. Dit geldt vooral voor de grotere ondernemingen, maar wij zien ook binnen het MKB meer beweging.

Eind 2020 hebben wij de verkoop van een kantoor in Den Haag afgerond, nieuwe opdrachten zijn we gestart in Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. Een overzicht van onze opdrachten vindt u op www.khdge.nl/portefeuille. We nodigen u van harte uit te reageren.

Bent u geïnteresseerd in een gesprek met ons over de mogelijkheden voor fusie, overname of verkoop van een portefeuille? We spreken u graag!
Categories
Nieuwsbrief

Creëren van Momentum

Sinds onze laatste nieuwsbrief is de branche veel nieuwe termen en werkzaamheden rijker: aanvragen van NOW of TOZO, 1.5 meter kantoren en nog veel meer. Binnen de fusie en overname branche wordt tegenwoordig de term EBITDAC gebruikt: vanzelfsprekend wordt er gevraagd naar de situatie vóór en ná het uitbreken van de pandemie.

Wij zien dat de administratie- en accountantsbranche goed weerstand bieden tegen de gevolgen van de huidige crisis. Enkele kantoren zijn sterk verbonden aan de meer getroffen sectoren, maar bij de meeste ondernemingen lijkt het al weer bijna business as usual. Thuiswerken heeft hierbij meer terrein gewonnen dan ooit tevoren.

Verandering van bedrijfsmodel
Een trend die niet gestopt of zelfs versterkt wordt door een crisis is de voortdurende behoefte en noodzaak aan vernieuwing. Onlangs hebben we een kantoor bezocht, waar een volledig bedrijfskundig advies wordt aangeboden middels een met de klant opgesteld dashboard. Visueel, interactief, met diverse handvatten voor strategisch advies. Bekende taken van de adviserende accountant, maar in een eigentijds design met een bijzondere structuur in de tool.

Een andere ontwikkeling die wij intussen al een aantal keer hebben gezien is de introductie van volwaardige financiële planning voor de klanten. Samenwerken met of zelfs in dienst nemen van een FFP-er, die net dat beetje extra geeft aan uw klanten.

Fusies en overnames
In het tweede kwartaal van 2020 zijn veel activiteiten gepauzeerd, dat was binnen ons vak niet anders. Desondanks hebben we enkele lopende opdrachten in Haarlem, Het Gooi en Rotterdam kunnen afronden. Daarnaast zijn er nieuwe opdrachten in onder andere Amsterdam en Den Haag. Een overzicht van onze opdrachten vindt u op www.kdhge.nl/portefeuille. We nodigen u van harte uit te reageren.

Bent u geïnteresseerd in een gesprek met ons over de mogelijkheden voor fusie, overname of verkoop van een portefeuille? We spreken u graag!